Hiába ihatatlan a víz, nem vihetnek az iskola menzájára ásványvizet

-

Az igazgató nagyon óvatos: leesett flakont ne vigyen senki az ebédlőbe.


A barcsi általános iskola 400 tanulója járt pórul: korábban fekália jelenlétére utaló baktériumos, most pedig agyonfertőtlenített csapvizet kell inniuk az intézmény ebédlőjében. Bár a saját üdítő fogyasztását nem tiltja egy szabály sem, az igazgató szerint így kisebb a fertőzésveszély – írja a Magyar Nemzet.

„A flakonokat a gyerekek a szünetekben a jó idő miatt gyakran kiviszik az udvarra is, ahol azok leesnek a földre, és éppen ezért közel sem olyan sterilek, mint amilyennek az ÁNTSZ-előírás szerint egy étkezőben az üvegeknek lenniük kellene” – indokolta a tiltást Kertainé Horváth Edit, a Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolájának igazgatója. Sőt, össze is keverhetik a flakonokat, az is fertőzésveszélyes.

Az iskolába amúgy vihetnek a gyerekek saját ásványvizet vagy üdítőt. Az ebédlőbe csak most akarják vinni. Az intézményben folyamatosan mérik a vízminőséget, minden érték jó – hangsúlyozta az igazgató, aki szerint a vízzel csak nyár végén volt probléma, azóta rendeződött a helyzet a településen.