Hiába duplázták volna meg Somalia fizetését, elhagyja a Fradit

Fotó: MTI/MTVA / IllyÈs Tibor

-

A Ferencváros brazil játékosa, Somalia a francia élvonalbeli Toulouse-hoz igazolt, noha az NB I listavezetője megduplázta volna a fizetését.


A szeptemberben 27. születésnapját ünneplő Somaliának az idei szezon végéig volt érvényes szerződése a Ferencvárossal, azaz a télen szabadon tárgyalhatott volna bármelyik klubbal.

A Fradi három évvel meghosszabbította volna a szerződését, és megduplázta volna a fizetését, ám még a megemelt gázsi sem kelhetett versenyre a francia első osztályú Toulouse ajánlatával.

„Az FTC a játékos érdekeit is szem előtt tartva döntött úgy, hogy elfogadja a Ligue 1-es klub ajánlatát - írja a zöld-fehérek hivatalos honlapja. - Somalia olyan átigazolási összegért távozik, amely Magyarországon játszó labdarúgó esetében szinte egyedülálló az elmúlt évtizedet tekintve.” A klub szerint ezzel nemcsak Somalia, de a Ferencváros érdekei is maximálisan érvényesülnek az üzletben.

„Az FTC az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forintért értékesített labdarúgókat az átigazolási piacon, amely szintén kivételes a hazai mezőnyben. Muhamed Besic és Somalia eladásával az elmúlt egy évben az angol és a francia élvonalba, tehát a világ két topbajnokságába is adott játékost” - hívja fel a figyelmet a Fradi.hu.

Egy éve a bosnyák Besicet a Premier League-ben szereplő Everton igazolta le.

Orosz Pál, a klub vezérigazgatója kiemelte, hogy Somalia „négy éve a Ferencváros játékosa, ez idő alatt óriási fejlődésen ment keresztül”, az átigazolásánál pedig azt is figyelembe vették, hogy „egy labdarúgó életében olyan ajánlat, amikor egy topbajnokságból keresik, egyszer, ha van”.

Somaliától most egy videóval búcsúzott a Ferencváros.Az is véglegessé vált, hogy David Mateos is elhagyja a klubot. A spanyol védő az Egyesült Államokban, az Orlando Citynél folytatja, ahol Kaká csapattársa lesz. „A Ferencváros a tárgyalások során érvényesítette akaratát, így a rutinos hátvéd játékjoga az FTC által megkövetelt összegért került a lila-fehér klubhoz” – áll a Fradi.hu-n.