Hiába áll a kormány a taxisok mellé, a blokád marad

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

Semmire sem kaptak konkrét választ, ezért nem hagyják abba a tüntetést – közölték a belvárosban tiltakozó taxisok. Tuzson Bence államtitkár a kormányülés után azt mondta, szigorítanak a szabályokon, tárgyalásokat kezdenek a taxisszervezetekkel, de kérik a tüntetés befejezését.


„A kormány homályos ígéreteket tett, nem nyugodtunk meg” – reagáltak a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út kereszteződésében hétfő hajnal óta tüntető taxisok.

Tuzson Bence államtitkár azt mondta, a kormány megtárgyalta a taxisok követeléseit, és szerinte igazuk van a sofőröknek. A kormány szerint is fontos, hogy mindenki egyenlő feltételek mellett folytathassa a munkáját, ezért a kormány szigorít a szabályokon. Erről pedig tárgyalást kezdeményez a taxisszervezetekkel.

A tüntető taxisok kifogásolják, hogy a kormány akarja meghatározni, kivel tárgyal. Erről ők akarnak dönteni. Ez az, amit a leginkább sérelmeznek. Vélhetően azért, mert korábban bírálták a különböző taxisszervezeteket is. Szeretnének a kormánytól hivatalos anyagot is kapni, valamint nem zavarja őket, ha az Uber odaül a tárgyalóasztalhoz.

Azt nem tudni, meddig demonstrálnak. Az utolsó hivatalos hírek szerint szerda éjfélig van területfoglalási engedélyük, azonban most azt mondták, ezt folyamatosan meghosszabbítják. Kitérő választ adtak arra a kérdésre, hogy most meddig érvényes az engedélyük.

Arról sem mondtak semmit, hogy teljesen lezárják-e a Bajcsy-Zsilinszky út elejét, mint ahogy az hétfőn pár órára előfordult. Most 2-2 sávot zárnak le a taxisok az Andrássy–Bajcsy kereszteződésénél. Korábban országos sztrájkot is kilátásba helyeztek.