Hiába a veszélyes Balotelli, az Inter legyőzte a Milant

-

Az Internazionale 1-0-ra nyerte pályaválasztóként az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának szuperrangadóját, a Milan elleni városi derbit.


A derbi előtt remek hangulat, fantasztikus élőkép fogadta a csapatokat, és maga a meccs is felnőtt a rangadóhoz. Sok gól és helyzet nem volt, de nagyot küzdött mindkét csapat, és bár a Milan jóval szervezettebb volt a korábbiakhoz képest, az első félidőben többet támadott, mégis az Inter szerzett vezetést, igaz, csak a második félidőben. Pont egy Milan-letámadásnál nagyon higgadtan hozta ki a labdát a hazai csapat, megnőtt a terület az ellenfél térfelén, Guarin pedig ezt kihasználva lendületből érkezett, és távolról nagy gólt akasztott a jobb alsóba.


Guarin gólja:


A második félidőben bejött Mario Balotelli a Milanba, ezzel jóval veszélyesebb lett a vendégcsapat, a Liverpooltól kölcsönvett csatárnak több távoli lövése és veszélyes beadása is volt, de a Milannak már nem sikerült egyenlítenie. Az Inter így 1-0-ra nyert, és egyedüli százszázalékos csapatként vezeti a tabellát, míg a Milan egy győzelemmel és két vereséggel a 12. helyen áll.


A harmadik forduló vasárnapi eredményei:

Internazionale–Milan 1-0 (0-0)
Lazio–Udinese 2-0 (0-0)
Empoli–Napoli 2-2 (2-1)
Palermo–Carpi 2-2 (1-1)
Sassuolo–Atalanta 2-2 (2-2)
Verona–Torino 2-2 (0-0)