Hiába a postai liberalizáció, nem kapott engedélyt a Posta riválisa

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Elutasította az arab tulajdonosi hátterű City Mail Hungary Kft. engedélykérelmét is a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), így továbbra sem kézbesíthet levelet más az állami cégen kívül – olvasható a csütörtöki Világgazdaságban.


A hatóság indoklása szerint a City Mail gyakorlatilag a piacra lépés semelyik szabályának nem felelt meg, sem a tárgyi, sem az általános szerződési feltételeknek. Mivel a 15 napos fellebbezési határidő még nem telt le, az elutasító döntés konkrét tartalma még nem nyilvános.


A cég legutóbbi beszámolója szerint 2011 óta aktív, három belföldi és egy külföldi magánszemély, valamint két cég tulajdonában áll, 2013-ban nem volt bevétele és alkalmazottja sem. Már korábban sem volt felhőtlen a viszonya a hatósággal, ugyanis az NMHH még 2014 áprilisában megtiltotta a cégnek, hogy a Digi számlaleveleit kézbesítse – írja a Világgazdaság.

A City Mail a cikk szerint már a második vállalat, amelyik hiába akart a Magyar Posta riválisa lenni. Az első kérelem még 2013-ban, az akkor még az Osztrák Posta tulajdonában lévő Feibra Kft.-től érkezett, de a cég számviteli eljárásait nem találta kellően áttekinthetőnek az NMHH.