Hiába a Mourinho-maszkok, újra zakózott a Chelsea

Fotó: AFP / GLYN KIRK

-

Zsinórban harmadik meccsét is elveszítette a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokságban, miután a 12. fordulóban 1-0-ra kikapott a Stoke City otthonában.


José Mourinho az eltiltása miatt nem lehetett ott a kispadon, viszont a vendégszurkolók közül többen szimpátiatüntetésként Mourinho-maszkot viseltek a lelátón. Hogy ezután a zakó után is kitartanak-e a 12 bajnokin 7 vereséget szenvedő, a csapattal csupán 11 pontot gyűjtő portugál szakember mellett, azt nem lehet tudni, viszont több angol lap is azt írja, hogy ezzel az újabb vereséggel vasárnap meneszthetik is Mourinhót. A Chelsea a 16. a tabellán, három pontra van a kiesést jelentő 18. helytől.


A maszk sem segített


Két döntetlen után tudott újra nyerni a bajnokságban a Manchester United, amely a West Bromwich Albion otthonában győzött szombaton 2-0-ra. Louis van Gaal együttese a második félidő elején szerezte meg a vezetést, és ezzel 260 perc után volt ismét eredményes bajnoki meccsen, kapuját pedig ezúttal is – sorozatban negyedik Premier League-meccsén – megóvta a góltól.


Eredmények:

Stoke City–Chelsea 1-0 (0-0)
Leicester City–Watford 2-1 (0-0)
Manchester United–West Bromwich Albion 2-0 (0-0)
Norwich City–Swansea City 1-0 (0-0)
Sunderland–Southampton 0-1 (0-0)
West Ham United–Everton 1-1 (1-1)
AFC Bournemouth–Newcastle United 0-1 (0-1)