Hiába a hősies döntetlen, lemarad az Eb-ről az U19-es válogatott

-

A második félidőben előbb szimpla, majd kettős emberhátrányban futballozó magyar válogatottnak kevés volt az 1-1 Horvátország ellen.


Kazahsztán sima legyőzése (4-0) és a Montenegrótól elszenvedett ugyancsak sima vereség (0-3) után a magyar U19-es futballválogatott győzelmi kényszerben lépett pályára a korosztályos Eb-selejtező zárónapján. Az ellenfél ráadásul az előző két mérkőzését megnyerő, házigazda horvát csapat volt.

A magyar csapat a kezdeti megilletődöttség után átvette a kezdeményezést, és a 15. percben Murka Bence átadásából Korozmán Kevin a kapuba bombázott (0-1) – írja beszámolójában a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapja. A gól után is többet veszélyeztettek a magyar fiatalok, igaz, a horvátok is lőttek egy kapufát.

A második félidő első negyedórája aztán maga volt a rémálom. Előbb a 49. percben Czingráber Máté szabálytalankodott piros lapot és büntetőt érően, a 11-esből ki is egyenlítettek a horvátok. Pár perc elteltével Korozmán Kevin is megkapta második sárga lapját, amivel el is szálltak a győzelmi és továbbjutási reményeink. A csapat annyiban dicséretet érdemel, hogy a hátralévő időben hősiesen tartotta az 1-1-es döntetlent.

Az Eb-selejtező elitkörébe azonban nem jutott tovább, a horvátok mögött a második helyre a Kazahsztánt 2-1-re legyőző Montenegró ért oda.

Horvátország–Magyarország 1-1 (0-1)
Magyarország:
Gyollai Dániel - Szivacski Donát, Czingráber Máté, Tóth Bence, Szalai Attila - Vogyicska Bálint, Szabó Bence (Fodor Ákos, 53.) - Murka Benedek (Haris Attila, 56.), Korozmán Kevin, Rózsahegyi Dominik - Boros Gábor
G.: Knezevic (11-esből) az 50., ill. Korozmán 15.