Heves zivatarokkal, erős széllel jön a lehűlés

Fotó: MTI / Varga György

-

Szerdán késő délutántól egyre többfelé lehet zápor, zivatar, felhőszakadás és jégeső.


Szerdán hajnalban elszórtan lehet zápor, zivatar. Napközben átmenetileg szárazabb levegő lesz felettünk, többórás napsütés várható, gomolyfelhő-képződéssel. Késő délutántól aztán nyugat, délnyugat felől egyre többfelé lehet zápor, zivatar, felhőszakadás és jégeső. Az ÉNy-i szél egyre inkább megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Hidegfront közelíti meg Magyarország térségét, ÉNy-on már csak 23-29, máshol még 30-35 fok várható a délutáni órákban - írja a Köpönyeg.

Csütörtökön erősen gomolyfelhős lesz az ég, és sokfelé várható zápor, zivatar. Főleg keleten heves zivatarok is lesznek felhőszakadással, jégesővel. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az ÉNy-i szél erős, a Dunántúlon és a középső tájakon viharos lesz. Markáns lehűlés valószínű: a Dunántúlon szinte őszies idő ígérkezik 17-21 fokkal; keleten még 22-27 fokos maximum esélyes.

Pénteken gyakran lesz még mindig erősen felhős az ég, de már csak elszórtan lehet zápor. Többfelé lesz erős az ÉNy-i légmozgás. 22-23 fok körüli alakul a csúcsérték.