Hétvégére leáll vagy lassul az e-matrica és e-útdíj értékesítése

Fotó: MTI/MTVA / Marjai János

-

Azt tanácsolják, ha valahol nem tudunk matricát venni, próbálkozzunk máshol.


Fejlesztés miatt lassul, egyes helyeken leáll e-matrica és HU-GO e-útdíj értékesítési rendszer péntek este 18 óra 30 perctől hétfő reggel 8 óra 30 között - írta közleményében a NÚSZ.

Az e-matrica használat-arányos és a HU-GO megtett úttal arányos díjfizetési rendszer fejlesztése miatt leáll, ezen felül szünetel az értékesítés a NÚSZ webes felületén péntek 23.30 és hétfő hajnali 2 között. Előtte és utána (péntek 18.30 és hétfő 8.30 között) lassulásra kell számítani. Nem a teljes rendszert érinti a leállás, de ha egy értékesítési ponton nem tudunk útdíjat fizetni, akkor azt javasolják, próbáljuk meg egy másik értékesítési ponton.

A NÚSZ azt tanácsolja, hogy a várakozás elkerülése érdekében úthasználati jogosultságot a hétvégét megelőzően vásároljunk az ematrica.nemzetiutdij.hu vagy www.hu-go.hu weboldalon, SMS-ben, mobil applikációkon keresztül, az ügyfélszolgálati irodákban, vagy a viszonteladói partnereknél.

Nem érinti a karbantartás a fedélzeti eszközt (OBU) használó HU-GO ügyfeleket, de gondoskodniuk kell arról, hogy a megjelölt időszakra is rendelkezzenek megfelelő egyenleggel - írták NÚSZ honlapján.