Hétvégén újra remek idő lesz

Fotó: MTI/MTVA / Simó Endre

-

Azelőtt és azután viszont kevésbé.


A Köpönyeg.hu előrejelzése alapján csütörtök reggel még napos lesz az idő, aztán délutánra délkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délen, illetve keleten kisebb eső, záporeső is kialakul. Reggel ismét hűvös lesz: 5 és 12 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután kissé melegebb lesz, mint az elmúlt napokban: 22 fok körüli értékeket mérhetünk.


Pénteken estig erősen felhős vagy borult lesz az ég. Főleg a Dunától keletre számíthatunk kisebb esőkre, záporokra. A szél délkeletire fordul. A borongós idő hatására gyengül a nappali felmelegedés, többnyire 15 és 20 fok közötti őszi értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton távoznak a felhők az országból, naposra fordul az idő. A sok napsütés hatására melegszik a levegő: 19 és 25 fok közötti kellemes meleg várható.

Vasárnap ragyogó időre van kilátás, szinte zavartalan napsütéssel. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, egyre többfelé mutatnak majd a hőmérők 25 fok feletti értékeket. Igazi kirándulóidő lesz.

Hétfőn eleinte marad a napos, nyugodt idő, majd délután nyugat felől erős felhősödés várható, és egyre többfelé eredhet el az eső erős, néhol viharos széllel.