Hétvégén nem lesz mindegy, Magyarország melyik felén él

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

-

A Dunántúlon lesz esély a napsütésre, keleten nem. De addig még lesz gyenge eső, hószállingózás és ónos szitálás is.


Csütörtökön eleinte borult, párás időre számíthatunk szórványos vegyes csapadékkal: nagyrészt szitálás, gyenge eső lesz, de a magasabban fekvő tájakon ónos szitálás, hószállingózás is lehet. Délután aztán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Megélénkül, északnyugaton megerősödik a szél, kitisztul a levegő. A hőmérséklet reggel 0 és 5, délután 4 és 9 fok között alakul – írja a köpönyeg.hu.

Pénteken az ország északnyugati tájain változóan felhős idő lesz legalább néhány órás napsütéssel. Máshol erősen felhős, párás időre van kilátás, több helyen tartós köddel. A délnyugati szél megélénkül. Reggel 0, délután 5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén kettősség jellemzi majd Magyarország időjárását: a Dunántúlon változóan felhős idő lesz, tehát itt napsütésre is esély van; a Dunától keletre viszont továbbra is sok felhő lesz, és jellemző marad a párásság. A csúcshőmérséklet mindkét nap +5, +7 fok körül alakul.

Hétfőn marad az eseménytelen, a sokéves átlagnál néhány fokkal enyhébb idő. Napos és tartósan párás, ködfelhős területek váltakoznak. 7 fok körül alakul a maximum.