Hétvégén jön az enyhe, kora tavaszias idő

Fotó: Europress/AFP/Dominique Faget / Europress/AFP/Dominique Faget

-

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint a köd szép lassan eloszlik, és egyre több helyen kisüt a nap.


Kedden erősen felhős, párás, főleg északkeleten tartósan ködös időre számíthatunk. Hajnalban gyenge ónos eső, napközben elszórt zápor, szitálás kialakulhat. Reggel szinte szélcsend lesz, napközben is csak kissé élénkül meg a délnyugati szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +2 fok között alakul, délután +1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk. Melegfronti hatás várható.


Szerda hajnalban ismét többfelé képződik sűrű köd, mely a Dunától keletre eső tájakon tartósan megmaradhat. A Dunántúl nyugati és déli részén ezzel szemben megszűnik a párásság, és kisüt a nap. A délnyugati szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke +5, +6 fok körül alakul (a tartósan ködös tájakon lesz a leghidegebb).

Csütörtökön a továbbra is élénk délnyugati, nyugati szél hatására még nagyobb területen szűnhet meg a párásság, és süthet ki a nap. Kora tavaszias idő valószínű a keleti tájakat leszámítva (itt megmaradhat a ködfelhőzet), 5-10 fokos csúcsértékkel.

Pénteken gyenge hidegfront érkezik, melynek hatására átmenetileg megnövekszik, majd csökken a felhőzet. Délután napsütés is valószínű. Elszórtan, főleg északon fordul elő zápor. Az északnyugati szél több helyen megerősödik. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, legalább néhány órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél élénk lesz. A hőmérsékletben nem lesz változás, marad a kora tavaszias enyheség.

Vasárnap erősen felhős, délután már borult lesz az ég. Szórványosan lehet eső, záporeső. Mérséklődik a légmozgás. A maximális hőmérséklet +9 fok körül alakul.