Hétvégéig nem látjuk a napot

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Borús, hűvös, főleg északnyugaton esős idő várható péntekig.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szerdán északon és nyugaton borús időre számíthatunk, többfelé esővel, záporesővel. Délen és keleten is gyakran lesz erősen felhős az ég, de itt csak elszórtan várható zápor. Többfelé megerősödik az északi szél. Északnyugaton mindössze 16 és 21, máshol 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.


Még csütörtökön is gyakran lesz erősen felhős az ég. Továbbra is főleg a Dunántúlon és az északi tájakon eredhet el az eső. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. A Dunántúlon csak 20, máshol 27 fok körüli értékekre számíthatunk.

Pénteken hajnalban és reggel még többfelé valószínű eső, de napközben gyorsan csökken a felhőzet, és egyre többfelé bukkan elő a nap. 25-26 fok körüli hőmérsékletre van kilátás.

Szombaton már többórás napsütés lesz, csak estefelé tornyosulnak a felhők, melyekből zápor, zivatar is lehet. Melegszik a levegő, egyre többfelé mérhetünk 30 fok körüli maximumokat.

Vasárnap a napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők. Több helyen törhet ki zivatar, zápor. 30 fok körüli hőség valószínű.