Hétszer annyi fát vágnának ki az Orczy parkban, mint a Városligetben

-

Már eddig is kivágtak 131-et, ehhez jön még 145.


A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újabb 145 fa kivágására kapott engedélyt az Orczy parkban – írta blogján a józsefvárosi LMP-s képviselő, Jakabfy Tamás. Ő úgy tudja, itt már eddig is kivágtak 131-et, vagyis összesen 276 darab fa tűnhet el, ami a városligeti fakivágás hétszerese.


Az Indexszel az egyetem azt közölte, hogy egy új oktatási épület, a Rendészettudományi Kar új speciális képzési központját, valamint egy olyan sportközpontot építenek, ráadásul nem is a park, hanem a lakosság elől évek-évtizedek óta elzárt rész fáit vágják ki.

„A fakivágást maga a beruházás, valamint a park elöregedett, beteg faállománya, továbbá a tavaly nyári vihar okozta kár indokolja. A kivágásra ítélt fák és cserjék közül 83 olyan, amit kifejezetten egészségi, esztétikai és környezeti veszélyességi szempontból kell eltávolítani. Mindehhez érvényes hatósági engedélyekkel rendelkezünk, ennek értelmében a kivágott fákat nemcsak pótolni fogjuk, hanem ennél sokkal több, új fát fogunk telepíteni a parkban” – írta az NKE a lapnak.