Heti 2-3 gázpisztollyal több kel el Szegeden a menekültek miatt

-

Legalábbis a három vadászbolt egyikében. A másik üzlet nem érzékelt megnövekedett forgalmat, a harmadikat nem sikerült megkérdezni, mert telefonjait nem veszik fel.


Csak az országos hálózattal rendelkező Harmónia Vadászbolt szegedi üzletében erősítették meg lapunknak a Napi Gazdaság értesülését, hogy a menekültválsággal párhuzamosan kiugróan több engedély nélkül tartható önvédelmi fegyvert, elsősorban gázpisztolyt adnak el. Ez a több konkrétan azt jelenti, hogy


a heti 1-2 helyett elvisznek akár 4-5 pisztolyt is.

Azt is megtudtuk, hogy a vásárlók elsősorban a zöldhatáron át érkező menekültek útvonalába eső szegedi Hattyas városrészből, a közvetlenül a határ mentén fekvő településekről (Ásotthalom, Röszke), illetve a környező tanyavilágból érkeznek – és maguk mondták el a vásárlásnál, hogy a menekültek nagy száma miatt döntöttek a fegyvervásárlás mellett. Az üzletben nem hallottak arról, hogy a vásárolt fegyvereket bárkinek is használnia kellett volna.

Egy másik szegedi vadászbolt, a Forest Kft.-é nem észlelt megnövekedett érdeklődést, igaz, ez az üzlet csak egyféle gázpisztolyt tart.

Még egy vadászbolt van Szegeden, a Kátai, ezzel azonban eddig nem sikerült kapcsolatba lépni, mert a telefonokat senki nem veszi fel.