Hétfőtől visszatér az igazi ősz

Fotó: Simó Endre / Simó Endre

-

Hétfőn lassan elvonulnak az esőfelhők, és igazi őszi idő kezdődik: napsütéssel, de erős széllel, szerdától helyenként zivatarral.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint hétfőn nyugat felől, majd keleten is tovább csökken a felhőzet és az ország nagy részén szikrázó napsütés, friss, tiszta idő várható. A nap első felében erős, olykor viharos lesz az szél, később fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Reggel 12, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet, igazi kora őszi időre számíthatunk. Hidegfronti hatás érvényesül. A közlekedés feltételei jók lesznek, csak a délelőtt erős oldalszél miatt kell óvatosabban vezetni.

Kedden többórás ragyogó napsütésre van kilátás, csak kevés fátyolfelhő jelenik meg az égen, melyből csapadék nem fordul elő. Friss lesz a reggel (6-12 fok várható), délután pedig 22 fok köré melegszik a levegő.

Szerdán délelőtt változóan felhős lesz az ég többórás napsütéssel és csapadék nélkül. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet és nyugaton zápor, zivatar is kialakulhat. Estétől megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az észak-nyugati szél. Átmenetileg erősödik a nappali felmelegedés: nyugaton 20-24, keleten 24-28 fok várható.

Csütörtökön nyugat felől máshol is gyakran megnövekszik a felhőzet és szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar. Marad a kettősség időjárásunkban: nyugaton 16-22, keleten 23-28 fok valószínű. az észak-nyugati szél erős marad.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, elszórtan esővel, záporesővel. 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. A hétvégén folytatódik a változóan felhős, kora őszi idő. A hőmérséklet délutánonként 22-23 fok körül alakul.