Hétfőtől újra járhat a metró Brüsszelben

Fotó: MTI/EPA / STEPHANIE LECOCQ

-

Eredetileg úgy volt, hogy vasárnap délután már ismét járni fog a legmagasabb fokozatú terrorkészültség miatt lezárt metró Brüsszelben, de az igazságügyi miniszter azóta azt mondta, hogy majd csak hétfőn indul be a föld alatti tömegközlekedés.


Eredetileg már vasárnap délután háromtól újra járt volna a metró Belgium fővárosában, de mind ez idáig egyetlen vonalon sem indult újra szerelvény. Koen Geens, belga igazságügyi miniszter azonban azt mondta, hogy holnaptól már közlekedik a metró. Geens szerint hétfőre vélhetően a legmagasabb fokozatú terrorkészültséget is megszüntetik – írja az Independent.


Az sem biztos egyébként, hogy hétfőn kinyitják-e az iskolákat. Az oktatási miniszter, Joëlle Milquet szerint az erről szóló döntés a polgármesterek kezében van, Milquet az iskolák felének hétfői zárva tartását jósolta. Valószínűleg hétfőn sokan még a munkahelyükre sem fognak bemenni, többen otthonról fognak dolgozni.


Bár vasárnap még mindig a legmagasabb fokú terrorkészültség van életben, és az utcákon jobbára csak katonákat látni, mivel az embereket arra kérték, hogy lehetőleg maradjanak otthon, a karácsony feltartóztathatatlanul közeledik Brüsszelben is. Az alábbi képen éppen az ünnepi világítást szerelik fel.