Hétfőtől lenne tűzszünet, de légicsapás érte a szíriai Idlib városát

Fotó: SANA / HO

-

Harci repülőgépek bombázták szombaton a felkelők kezén lévő város egyik forgalmas piacát, legalább 25-en életüket vesztették.Az Egyesült Államok és Oroszország minden Szíriában harcoló felet általános fegyvernyugvásra szólított fel szeptember 12-én naplementétől - ebben állapodott meg szombaton John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Ennek ellenére mértek légicsapást a szíriai Idlib városára, az egyik forgalmas piacra. A támadásnak legalább 25 halálos áldozata van, és tucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak. Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, magyarázták, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek.

A javarészt a Dzsejs al-Fath (Hódítás Hadserege) szíriai ernyőszervezethez tartozó iszlamista lázadócsoportok kezén lévő tartomány több városát és települését masszív légicsapások érték az elmúlt hetekben.