Hétfőn nyugaton 20 foknál is melegebb lesz

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Pár nap múlva viszont komisz hidegfront jön - írja a Köpönyeg.hu.


Hétfőn a nap első felében borongós időre számíthatunk, szórványosan tovább kisebb esővel, szitálással. Foltokban párás lesz a levegő. Déltől délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet és a Dunántúlon délután már néhány órás napsütés is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső tájakon viharossá is fokozódik. Jelentősen megenyhül az idő: a nyugati tájakon 16 és 22, keleten 9 és 15 fok között alakul a csúcshőmérséklet.


Kedden változóan felhős időre van kilátás, elsősorban estétől az északi területeken alakulhat ki kisebb eső, záporeső. 15-16 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Szerda reggel erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kisebb csapadék is előfordul. Napközben felszakadozik a felhőzet és előbukkan a nap. A nyugati szél megélénkül. 15 körüli értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön napos, fátyolfelhős idő valószínű. Eső nem lesz. Egyelőre marad a novemberi enyheség: 11 és 16 fok lehet.

Pénteken nyugat, délnyugat felől egyre vastagabb felhők sodródnak a térség fölé. Estétől elered az eső. A délnyugati szél megélénkül.

Hétvégén gyökeres változás várható időjárásunkban: északnyugat felől sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a térségünkbe, ezért jelentős lehűlés kezdődik. Szombaton sokfelé valószínű kiadós eső, melyet vasárnapra, hétfőre - főleg a hegyekben - havazás, havas eső válthat fel.