Hétfőn érkezhetnek az első menekültek a körmendi befogadóállomásra

-

A 300 ember elhelyezésére tervezett ideiglenes befogadóállomás feltöltése folyamatosan zajlik majd. Magyarországon idén már csaknem 12 ezer menekülő nyújtott be menedékkérelmet.


Dukai Miklós, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szerint Magyarországon idén már csaknem 12 ezer ember nyújtott be menedékkérelmet, az Állampolgársági és Bevándorlási Hivatal munkatársai naponta több mint 200 kérelmet regisztrálnak. A befogadótáborokban, közösségi szállásokon és tranzitzónákban elhelyezettek száma jelenleg 1777 fő, és ez több, mint duplája a korábbinak.

A menedékkérők legnagyobb számban Pakisztánból, Afganisztánból és észak-afrikai országokból indulnak útnak. Magyarországot továbbra sem tekintik célországnak, elsősorban Nyugat-Európa országaiba szeretnének eljutni.

A körmendi befogadótáborban sátrakat állítottak fel, a helyszín pedig egy őrzött rendőrségi objektum, a helyi rendészeti szakközépiskola területe.

A megye rendőrei fokozott létszámban, a készenléti rendőrökkel és polgárőrökkel megerősítve, szükség esetén a honvédséggel közösen látnak majd el szolgálatot nemcsak Körmenden, hanem az osztrák határig.