Hétfőn döntenek a gyilkossággal gyanúsított képviselő utódlásáról

-

Gál Roland bizottsági helyeiről ma egyeztettek a pártok.


Hétfőn dönt a dunaújvárosi közgyűlés arról, ki töltheti be a gyilkossággal vádolt fideszes önkormányzati képviselő bizottsági helyeit – közölte az önkormányzat a pártok közötti egyeztetés után.

Gál Rolandot egy dunaföldvári vállalkozó több mint két évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsítják. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság múlt csütörtökön közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, egyikük Gál Roland.

A Fidesz fel is függesztette a párttagságát, bizottsági tagságát azonban nem szüntették meg, amit az önkormányzat azzal indokolt, hogy a közgyűlés jogszabályt sértett volna, ha erről dönt. Az önkormányzati törvény szerint ugyanis a bizottság elnökét és tagjainak több mint felét a képviselők közül kell választani, ennek pedig nem tudtak volna eleget tenni, ha megszüntetik a gyilkossággal gyanúsított képviselő bizottsági tagságát.