Hétfőn 19 fok is lehet

Fotó: Europress/AFP/Remy Gabalda / Europress/AFP/Remy Gabalda

-

Hosszan nem lehet örülni a kellemes melegnek, másnap már megint csak legfeljebb 10 fok lesz.


Szombat délelőtt szűrt napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Déltől megvastagszik a fátyolfelhőzet, majd estétől már kisebb eső, zápor is kialakulhat - derül ki a Köpönyeg.hu előrejelzéséből. A szél is megélénkül, reggel -3 és +2, délután 5 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet

Vasárnap hajnalban még kicsit eshet, napközben már száraz lesz az idő. Az ég változóan felhős lesz. A délkeleti szél többfelé megerősödik. Enyhe levegő érkezik, délután mindenhol több lesz 10 foknál, kora tavaszias idő várható.

Hétfőn erősen felhős idő lesz, többfelé várható zápor, délután zivatar. A szél viharos lehet, ennek ellenére a tavaszias meleg marad: 12-19 fok lehet a csúcshőmérséklet .

Kedden hidegfront vonul át az ország felett, viharos szél és futó zápor, helyenként jégdara kíséretében. A maximum hőmérséklet már csak 10 fok lesz, van, ahol csak 5.

Szerdán is gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan fordul elő eső, záporeső. Reggel ismét lehet gyenge fagy, délután +7 fok körüli hőmérséklet valószínű.