Hétfői munkakerülés: landoljon a Holdon!

Forrás: NASA

-

Egy ennyire egyszerű játéknak nem lenne szabad ilyen addiktívnek lennie.


Egyáltalán nem tudni, hogy a zenészek szakmai közösségi oldalának szánt Moon milyen lesz. Viszont az oldal helyett kedvcsinálónak kirakott landolós játék csodálatos. Tucatnyi űrkompot zúztam darabokra káromkodva.

A majdnem jónak tűnő pálya nem elég. Ha a holdkompunk egy kicsit is mozog még oldalra, nagy robbanással semmisülünk meg benne. Még egy próbálkozásunk van, de ekkor már csak az üzemanyag feléből gazdálkodhatunk. A komp irányítása nem nehéz: lehet jobbra és balra forgatni, emellett be lehet kapcsolni a hajtóművet.


A képen több, hamarosan megsemmisülő holdkomp látható


A valódi holdkomp valamivel bonyolultabb volt a játékban láthatónál. Tizenhat fúvókával rendelkezett, amelyek négyes csoportokba voltak rendezve. Emellett a lábak teleszkóposak voltak, és a földet érést tompították. Kezdetben másodpercenkénti 10 lábas sebességgel számoltak a mérnökök, de végül a szimulációs adatok alapján úgy építették meg a kompot, hogy másodpercenkénti 4 lábas függőleges földet érési sebességet éljen túl. Szóval ne búsuljanak, ha a Moonban nem sikerül a landolás, az igazi holdkompban egy leheletnyivel több esélyük lenne.


Így fest egy szakszerűen letett holdkomp