Hetényi visszatér a Fehérvár AV19 kapujába!

Fotó: Bongarts/Getty Images / Martin Rose

-

Ezt a csapat jelentette be Facebookon. Hetényi Zoltán ott lesz a Magyar Kupa négyes döntőjében.


GYORSHÍR! Betegségét követően hosszú idő után a Magyar Kupa négyesdöntőn szerepel újra a Fehérvár AV19 csapatában Hetényi Zoltán!

Posted by Sapa Fehérvár AV19 on Friday, March 27, 2015

Amint arról beszámoltunk, 2014 októberében került kórházba a magyar válogatott és a Fehérvár AV19 kapusa, Hetényi Zoltán. Ezt megelőzően, tavaly tavasszal is kórházban volt agyvelőgyulladása miatt, a végtagjait sem tudta megfelelően mozgatni. Októberben először úgy tűnt, kiújult a korábbi betegsége, ám később kiderült, nem vírusos agyhártya-gyulladása volt.


Akkor Hetényi így nyilatkozott: „Lehet, hogy a végén még tankönyvi példa leszek. Mindig is különleges ember szerettem volna lenni, de nem ezen a területen”. November végén a kapus elhagyhatta a kórházat, de legyengült immunrendszere miatt sokáig nem edzhetett és nem mehetett tömegbe. Nem csoda, hogy a Fehérvár végül decemberben szerződtette a svéd kapust, Christian Engstrandot.

A 27 éves hokis 58-szor szerepelt a válogatottban, átlagban 2,23 gólt kapott, és 92,49 százalékkal védett. Hetényi az EBEL legjobb kapusa volt a 2013/2014-es szezonban. Legutóbb a tavaly áprilisi kojangi divízió I-es vb-n állt mérkőzésen a kapuban.

A Fehérvár először a Debrecen ellen lép jégre a Magyar Kupa Final Fourban, péntek este 19.30-tól játsszák az elődöntőt a felek.


Lájkolj minket a Facebookon!