Hetényi a válogatottba is visszatér

Fotó: Bongarts/Getty Images / Martin Rose

-

Rick Chernomaz szövetségi kapitány behívta a magyar jégkorong-válogatottba a közel egyéves kihagyás után visszatért hokikapust.


Pénteken jelentette be a Fehérvár AV19, hogy az aznap esti Magyar Kupa-elődöntőben pályára lép Hetényi Zoltán. A Debrecen ellen 7-1-re megnyert meccsen végül valóban beállt – tavaly áprilisban állt ezt megelőzően tétmeccsen hokikapuban, majd agyvelőgyulladással bajlódott. A meccs után elmondta: „Nagyon jó érzés volt újra a jégen lenni, és egyben furcsa is, mert mindent újra kell tanulni, de tényleg nagyszerű volt, ahogy a közönség meg a srácok hozzám álltak, és támogattak. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a visszatérésem.”Rick Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyar Kupa mind a négy meccsét végignézte, a győztes Miskolci Jegesmedvék játéka pedig lenyűgözte. A Jégkorongblognak elmondta: „A Magyar Kupa döntője nagyon izgalmas meccs volt, örömmel láttam, hogy mindkét kapus, Bálizs Bence és Rajna Miklós is kiválóan teljesített. A szerencsétlen betegség miatt, amelyen Hetényi Zoltán keresztülment, ezzel a két kapussal tervezünk ebben a szezonban főképp.” Hozzátette:


Ettől függetlenül szándékomban áll meghívni a felkészülésre Hetényi Zoltánt is, mert úgy gondolom, hogy ez lenne a legjobb neki azok után, amiken keresztül kellett mennie. Szerintem jót tenne neki.