Hetekig tarthat, mire tisztán látnak a Buda-Cash-nél

Fotó: VS.hu / Kozma Zsuzsi

-

Hetekig is eltarthat a Buda-Cash Brókerház felszámolási eljárásában benyújtott több ezer hitelezői igény feldolgozása – közölte a felszámoló a brókercég honlapján.


A tájékoztatás szerint az igények feldolgozása már megkezdődött, a benyújtókat e-mailben tájékoztatják majd a kérelmük feldolgozásáról.

A törvény által a hitelezői igények benyújtására nyitva álló határidő már letelt, de aki ezt elmulasztotta, szeptember 1-jéig még pótolhatja. Ez esetben azonban a kielégítési sorban hátrább sorolják.

A felszámoló által korábban megküldött egyenlegközlővel kapcsolatban május 15-ig lehet kifogást benyújtani.


Korábban közölt adatok szerint a Buda-Cash-nek mintegy 16 ezer ügyfele volt. A február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló brókerháznál: piaci értéken körülbelül 88 milliárd forintnyi értékpapír és 8 milliárd forintnyi pénz. A hiányból mintegy 62 milliárd forint a DRB bankcsoportot érinti.

A tényleges ügyfélvagyon megállapítása után tudja majd megkezdeni a Befektető-védelmi Alap (Beva) is az ügyfelek kártalanítását. A Beva a meglévő és kiadható ügyfélvagyonon felüli követelésre fizet kártalanítást, a Buda-Cash esetében 6 millió 105 ezer 400 forintig.