Hetek alatt szinte elolvadt Clinton előnye

Fotó: Getty Images / Justin Sullivan

-

Egy felmérés szerint Bernie Sanders népszerűségben és támogatottságban is átvette a vezetést a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott harcban. Más felmérések szerint még Clinton vezet, de előnye minimális. Az év elején a volt külügyminiszter még mintegy húsz százalékkal vezetett Sanders előtt.


A Fox hírtelevízió felmérése szerint a vermonti szenátorra a demokrata párti szavazók 47 százaléka szavazna, míg Hillary Clintonra jelenleg csak 44 százalék.

A The Wall Street Journal és az NBC televízió közös felmérése viszont azt mutatja, hogy változatlanul Clinton vezet, ám előnye jelentős mértékben csökkent.
A CNN hírtelevízió csütörtöki közvélemény-kutatása szerint a volt külügyminiszert a választók 48 százaléka, Sanders-t pedig a 47 százaléka támogatja.

Az év elején Clinton még mintegy húsz százalékkal vezetett Sanders előtt. Népszerűsége és támogatottsága is a körülötte kipattant botrányok miatt csökkenhetett.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt vizsgálja, hogy a Clinton Alapítványnak juttatott hatalmas adományoknak van-e kapcsolata azzal, hogy az adott időszakban Hillary Clinton éppen az amerikai diplomácia vezetője volt. Ezen kívül Clinton, mint kiderült, a Wall Street nagybankjaitól jelentős összegeket kapott egy-egy előadásáért, ami felveti a gyanút, hogy lekötelezettje lett a Wall Streetnek.