Hetedikek lettek Risztovék a vb-n nyílt vízi úszásban

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A németek triója nyerte a nyílt vízi úszók csütörtöki 5 kilométeres csapatversenyét a kazanyi vizes világbajnokságon.


A két férfiból (Christian Reichert, Rob Muffels) és egy nőből (Isabelle Franziska Harle) álló gárda 55:14.4 perc alatt ért célba, csaknem 17 másodperccel hamarabb, mint a holtversenyben ezüstérmes brazil és holland hármas.

A 22 csapatot felvonultató mezőnyben a Risztov Éva, Gyurta Gergely és Székelyi Dániel alkotta magyar együttes 56:08.4 perces eredménnyel lett hetedik.

A 10 kilométeren Londonban olimpiai bajnok Risztov Éva a hazai szövetség beszámolója szerint elmondta, végig az előre megbeszélt taktika szerint úsztak: „Nagyon jó eredményt értünk el, büszkék lehetünk rá.”

A 25 méteres medencében 1500 méter gyorson Európa-bajnok Gyurta Gergely is elégedett: „Úgy gondolom, elég jó iramot diktáltam, a többiek pedig végig tudtak jönni velem, jól működtünk együtt csapatként, egy világbajnoki hetedik helyezés szerintem nagyon értékes, muszáj megbecsülni.”

„Életem meghatározó élménye a mai... Egy csapatban úszni egy olimpiai bajnokkal és egy Európa-bajnokkal: ezt még fel sem tudom fogni – mondta a trió harmadik tagja, Székelyi Dániel. – Fantasztikus volt végig, szinte repültem velük, óriási megtiszteltetés, hogy hozzájárulhattam ehhez a helyezéshez, ez hatalmas lökést jelent nekem a jövőre.”

„Előzetesen a hatodik-nyolcadik helyre vártam a csapatot, ez a realitás. Tény, a végén jött egy kisebb felesleges kanyar, de nem ezen múlt – értékelt Gellért Gábor szövetségi kapitány. – Az éremre, úgy gondolom, most nem volt esélyünk.”