Hetedik lett a férfi-kardválogatott a vívó-vb-n

-

Negyeddöntős veresége után a következő mérkőzésén is kikapott, majd utolsó pástra lépése alkalmával nyert a magyar férfi-kardválogatott, ezzel a hetedik helyen végzett a moszkvai vívó-világbajnokságon.


A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású csapat előbb az amerikaiakkal találkozott, és négy tussal maradt alul. Az összecsapás közepén a tengerentúliak tíz találattal is vezettek, innen sikerült visszazárkózni annyira, hogy az utolsó, azaz a kilencedik asszó már 39-40-ről kezdődött. Szilágyi azonban az egyéniben ezüstérmes Daryl Homer elleni párharcot nem tudta megnyerni.

Hasonló helyzetbe került a dél-koreaiak elleni mérkőzésen is, de most a végén 6-4-re verte Kim Jung Hvant. Ezzel nem csak hogy ledolgozta korábbi egytusos hátrányát, hanem még a győzelmet is kiharcolta.

Az amerikaiakkal szemben Szatmári ugyanannyi találatot adott, mint amennyit kapott, míg Decsi mínusz eggyel, Szilágyi pedig mínusz hárommal zárt. Az olimpiai bajnok dél-koreaiak ellen Decsi plusz egyet vívott, Szilágyi és Szatmári pedig döntetlenre hozta ki három-három asszóját.

Ebben a szakágban nem lesz csapatverseny az olimpián, így a kvótaszerzés csak egyéniben lehetséges.