Hét végéig tart a kora nyári idő

Fotó: Europress/AFP/Remy Gabalda / Europress/AFP/Remy Gabalda

-

Hét végén erős lehűlés vet véget a szinte nyárias, zivatarokkal tarkított időnek.


Ma még erőteljes gomolyfelhősödésre készülhetünk, melyekből többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Nyugaton megélénkülhet az északias szél, zivatarok idején azonban szerte az országban előfordulhatnak erős, viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24°C között alakul - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakokat kevesebb helyen szakíthatják meg záporok, zivatarok. Helyenként élénk, zivatarok idején erős lehet a légmozgás. Az enyhe hajnalt követően a legtöbb helyen 20 és 25 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Csütörtökön a kora nyárias hőmérsékletek mellett inkább csak elszórtan alakulhat ki a délutáni órákban egy-egy zápor vagy zivatar, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap.

Pénteken elszórtan, majd szombaton egy térségünket megközelítő hidegfront hatására már többfelé kialakulhatnak záporok, erős széllökésekkel kísért zivatarok. Az enyhe hajnalokat követően délutánonként a legtöbb helyen még 20°C fölé emelkedik a hőmérséklet.