Hét év után visszatér Los Angelesbe az NBA All Star-gála

-

A kaliforniai város rekordot jelentő hatodik alkalommal ad otthont a liga évadfelező show-jának.


Hét évvel a 2011-es rendezés után 2018-ban újra Los Angeles adhat otthont az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gálájának. A város rekordot jelentő hatodik alkalommal lesz házigazda, a város két csapatának, a Los Angeles Lakersnek és a Clippersnek otthont adó Staples Center pedig harmadszor fogadja a liga legjobbjait.

A háromnapos eseménysorozat 2018. február 16-án az újoncok és a másodévesek meccsével kezdődik, másnap rendezik a hárompontosdobó és a zsákolóversenyt, 18-án vasárnap pedig jöhet a Kelet–Nyugat-mérkőzés, azaz az All Star-meccs.

A három nap során számtalan további programon vehetnek részt a városba érkező rajongók, ugyanis a Convention Center és az L.A. Live nevű szórakoztató komplexum is rogyásig lesz rendezvényekkel. Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere a három nap alatt mintegy 100 ezer látogatóra számít, akik reményei szerint százmillió dolláros gazdasági forgalmat generálnak majd e rövid idő alatt.

A polgármester azt is elmondta, hogy az All Star-gálát már Los Angeles 2024-es olimpiai pályázatának reklámozására is fel fogják használni.

Az idei gálát Torontóban rendezték, jövőre pedig Charlotte lesz a házigazda.