Hét és fél évet kapott a gólyatábori erőszakoló

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A szexuális erőszak miatt elítélt K. Szilárdnak 5 évet mindenképpen ülnie kell, de büntetésébe beleszámítják az előzetesben töltött időt, tehát legkorábban 2019 szeptemberében szabadulhat. Mellékbüntetésként nyolc évre eltiltották a közügyektől.Rezzenéstelen arccal fogadta a bíró első fokú ítéletét K. Szilárd, aki a Fonyódi Járásbíróság ítélete szerint tavaly nyáron az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy 19 éves lányt. A férfi a táborban fotósként dolgozott, de – mint azt a VS.hu kiderítette – nem csak itt, hanem más karok rendezvényein is.

Az ítélet indoklását már nem lehetett meghallgatni, arra a részre ugyanis már zárt tárgyalást rendelt el a bíróság. K. Szilárd korábban már elismerte tettét.

Az ítélethirdetés után Tóth M. Gábor, a sértett jogi képviselője úgy értékelt, hogy bölcs döntést hozott a bíróság, hiszen a maximális 8 évből 7 és felet rótt ki a vádlottat. A jogi képviselő a zárt tárgyalásra tekintettel nem beszélhetett arról, fellebbez-e. Később kiderült, hogy nem. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője jelentette be, hogy az ügyész súlyosbításért, a vádlott védője enyhítésért fellebbezett, a per a törvényszéken folytatódik.A Velvet úgy tudja, a férfi már kétszer állt bíróság előtt hasonló ügyben, a Blikk szerint pedig egyszer börtönben is ült emiatt, 2009-ben szabadult.

A bántalmazott lány a hvg.hu-nak mesélte el a történetét. Mint mondta, egyszer csak arra eszmélt, hogy egy fakupacon fekszik, miközben már fojtogatta a fotós. Ennek nyomai csak hetek alatt tűntek el a nyakáról, a szeme is bevérzett.

K. Szilárd az erőszak közben fényképeket is csinált, és arra kérte a lányt, hogy mosolyogjon. Korábban 100 képről lehetett hallani, de ennek többszörösét nézte át a bíróság a tárgyalások alatt.

Az eljárásban több furcsaság is volt, két hallgatót pedig kirúgtak a gólyatábor HÖK-ös szervezői közül, majd az is kiderült, nem ez volt az egyetlen eset, az ELTE jogi karán is fény derült hasonlóra. Az oktatási jogok biztosa is vizsgálatot indított, amelyben arról írt, sokszor nem elsődleges szempont az emberi méltóság védelme a gólyatáborokban. Minderről itt olvashat bővebben.