Herkules, a legcsodálatosabb férfi

-

Minden ellenfelét legyőzte, és természetesen az olimpiai játékokat is ő találta ki. A legtökéletesebb hős, akit valaha a Földön láttak küzdeni. 50 százalék isten, 50 százalék ember, 100 százalék szuperhős.


Héraklész, vagy latinos formában Herkules, a tökéletes hérosz, az igazi félisten, aki a teljes jogú isteneknek is büntetlenül beszólhat. Igazából nehéz is pontosan megmondani, hogy isten-e, vagy sem, annyira félelmetes, akkora a tekintélye és olyan hatalmas. Elég viszont ránézni: szuperhős, az univerzum legcsodálatosabb férfiúja, máris értjük tehát, mivel érdemelte ki a személyét körüllengő, utolérhetetlen áhítatot.


Senki nem élt a Földön, aki erősebb, bátrabb, találékonyabb vagy férfiasabb lett volna Herkulesnél. Hozzá képest a rettenthetetlen Chuck Norris csak egy kiscsoportos ovis, aki cowboynak öltözik farsangkor – és ezzel nagyjából már el is mondtunk a lényeget a földkerekség legnagyobb hőséről.

-


A héroszok leginkább a világ keletkezése és az emberek kora közötti zavaros, átmeneti időszakban, vagyis a rendszerváltáskor és közvetlenül azután tevékenykedtek, amikor a szabályok még nem voltak meg, vagy rugalmasabban lehetett értelmezni azokat. Így szinte bármit megengedhettek maguknak, és ebben az emberek sem találtak kivetni valót, hiszen tudták, hogy ez valójában az ő érdekükben történik.

-


Barátaiért mindent megtett, ellenségeivel viszont könyörtelen volt, és minden áron beteljesített, félelmetes bosszúja mindenkit utolért, aki egyszer átejtette őt, vagy ellene fordult. Ha arra volt szükség, lesből támadott ellenségére. És természetesen ő alapította meg az olimpiai játékokat is.

-


Amikor éppen nem a világ megmentésén munkálkodik, előszeretettel múlatja idejét játékkal vagy sporttal. Az első olimpián birkózásban és pankrációban is aranyérmes lett, és ezt a bravúrt több, mint ötszáz évig senki nem tudta elérni.

-


A fizikailag is félelmetes, dagadó izomzattal, három fogsorral megáldott Herkules, ha arra volt szükség, nőnek öltözött a cél érdekében. Viszont soha, senki nem volt nála potensebb nemhogy a halandók, de még az istenek között sem. Egy éjszaka akár ötven nőt is meg tudott termékenyíteni, és többek között a szkítáknak is ő az ősatyja.

Vlagyimir Putyin, lovaglás

-


A „nem” számára akkor is igent jelent, ha a nemet mondó hölgy melegítőben vagy köntösben és hajcsavaróban van, így kalandjai során természetesen számos nőt teherbe ejtett, vagy csak szórakoztatott el annak beleegyezése nélkül.

Vlagyimir Putyin, biathlon

-


De nemcsak szerszámával, lőfegyvereivel is rendre célba talált. Herkules tette biztonságossá, az emberek számára lakhatóvá a világot. Attribútumai az oroszlánbőr és a KGB által is előszeretettel alkalmazott vipera.

Vlagyimir Putyin, búvár

-


Mivel apja Zeusz, anyja pedig egy halandó nőszemély, Alkmené, a főisten neje, Héra érthető módon be volt rágva, amikor az Isztori magazinban olvasott a félrelépésről. A többnyire családbarát istennő a helyzetre való tekintettel ráküldött két óriáskígyót Herkulesre, illetve a más apától fogant ikertesójára, amikor még csak nyolc hónaposak voltak. De a csecsemő Herki úgy törte ketté a csúszómászókat, mint a ropit.

Vlagyimir Putyin, sport, vasgyúró

-


Héra ezek után is ott tett keresztbe mostohafiának, ahol csak tudott, egyszer például tomboló őrületet szabadított rá, aminek következtében lemészárolta saját fiait is, akiket felesége, Megara szült neki. Amikor kijött a rehabról, tíz lépéses terápiát talált ki neki ősellensége, Eurüsztheusz, aki amúgy Héra téglája volt.

Vlagyimir Putyin, szkander

-


A terápia valóban egy sor próbatétel volt, amelyekkel Herkulesnek bizonyítania kellett, hogy valóban ő a legtökösebb cowboy a világegyetemben, és mivel Eurüsztheusz kettőt szemétségből nem fogadott el, végül tizenkettő lett belőle. Félelmetes szörnyeket kellett leölnie, különleges állatokat befognia, megszelídítette Mínosz bikáját, lovakat és marhákat hajtott el, istállót takarított, kincset szerzett és még Kerberoszt, az Alvilágot őrző kutyát is megsétáltatta. A terápia sikeres teljesítésének örömére hármat meg is ölt Eurüsztheusz öt fiából, és később is mutatta jelét, hogy nem jött le teljesen a gyilkolásról.

Vlagyimir Putyin, sport, horgász

-


Héra annyit szívatta szerencsétlent, hogy Zeusznak egyszer elege lett belőle, és kikötözte az égbolthoz, ahonnan Héphaisztosz szabadította ki anyját. Herkules végül akkora májernek bizonyult, hogy amikor halálosan megmérgezték, akkor sem az a sors jutott neki, mint a világ többi hősének. Miután minden létező próbát kiállt, minden ellenfelét legyőzte, minden nőt magáévá tett, Zeusz elintézte neki, hogy beköltözhessen hozzá az Olümposzra.

Vlagyimir Putyin, sport, F1

-


Így, mielőtt még felesége, Déianeira által szerelemféltésből a pólójára csöppentett méreg blokkolta volna az izomidegi kapcsolódásokat, és a légzőizmok megbénulása miatt megfulladt volna, összedobhatott egy halotti máglyát, amin magát eltüzelve, felszállhatott az istenek közé, és ott Hérával kibékülve folytathatta csodás és áldásos tevékenységét.

Vlagyimir Putyin, sport, sárkányrepülő

-


Rendszeresen vadászik együtt Artemisz istennővel, és segít neki megnyúzni az elejtett vadat. Ha Herkules nem lenne, a világ egészen más hely lenne.

Az eddigi halhatatlanjaink:

Dionüszosz, a legnagyobb rocksztár Thor, a legtökösebb Él, az alkoholista impotens Mithrász, a sapkás Istár, aki egyszerre Beyoncé és Chuck Norris Ozírisz, a vízihulla Tengri, a szétcsúszott Ta'aroa, akit te is imádnál Herkules, a legcsodálatosabb férfiú Ull, a biatlonos Varuna, a vegyész