Hererák miatt adja fel a Tour de France-t egy kerékpáros

Fotó: Getty Images / Bryn Lennon

-

Ivan Basso a hétfői pihenőnapon tudta meg, hogy rákos, azonnal hazautazik Olaszországba.


Ivan Basso – aki kétszeres Giro d'Italia-győztes, valamint a Tour de France-on is volt összetettben második, illetve harmadik – a francia körverseny hétfői pihenőnapján bejelentette, feladja a versenyt, mert hererákot diagnosztizáltak nála – írta a L'Équipe.


Carlton Kirby, az Eurosport szakkommentátora Twitter-oldalán azt írja, szerencsére 98 százaléknál nagyobb esélye van Bassónak a teljes felépülésre.A Tinkoff-Saxo sajtótájékoztatóján az olasz kerékpáros elmondta, már a verseny elején Utrechtben is fájdalmai voltak, de azután erősödtek fel igazán, hogy az ötödik etapon bukott. Csak a hétfői pau-i pihenőnapon vizsgálták meg miatta, ahol azonnal kiderült, hogy fájdalmait hererák okozza.


Basso még hétfőn hazautazik Olaszországba, hogy további vizsgálatokon és kezeléseken essen át.


Ivan Basso

A 37 éves Ivan Basso a 2000-es évek egyik legsikeresebb kerékpárosa. A sportoló 2006-ban és 2010-ben is megnyerte a Giro d’Italiát. A Tour de France-on 2002-ben a legjobb 25 év alatti versenyző volt, ugyanitt kétszer a sárga trikó megszerzése sem volt túl távoli, ugyanis 2004-ben harmadik, 2005-ben pedig második lett.

2007-ben elismerte, hogy doppingolt két évre tiltották el.