Hendének nem sikerült, megcsinálhatja a CÖF

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Kerítésépítéshez toboroz „regimentet” a békemeneteket szervező egyesület és alapítvány. Egy nappal azután döntött így, hogy egybehangzó sajtóértesülések szerint a kerítésépítés lassúsága miatt kényszerült lemondani posztjáról a honvédelmi miniszter.


A felhívás nem a Civil Összefogás Fórum honlapján jelent meg, hanem a hozzá közel álló Polgár Portálon.

„Országunk és egyben Európa zöldhatárának megvédése, figyelemmel keresztyén kultúránkra is, erkölcsi és hazafias kötelességünk.” „A határainkra nehezedő és várhatóan fokozódó migráns nyomás figyelembe vételével indítjuk el kezdeményezésünket” – idézi a lap a CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) vezetőségének közleményét, amely beszámol a döntésről, hogy önkéntes munkára toboroz „regimentet”.

A CÖF-CÖKA az akcióját napi 50-100 önkéntes részvételével egyelőre 10 napra szervezi, de ez – mint írja – természetesen meghosszabbítható.

Mindazon magyar állampolgárok jelentkezését várják, akik szívesen adják egynapi önkéntes munkájukat a déli zöldhatáron épülő kerítés felépítéséhez. A Polgár Portálon olvasható az online cím is, ahol jelentkezni lehet.