Hende lakásbérbadásból pótolhatja a kiesett miniszteri fizetését

Fotó: MTI / Soós Lajos

-

Kikerült a kormány honlapjára a két távozó, Hende Csaba és Zombor Gábor, valamint a posztot cserélő Simicskó István vagyonnyilatkozata – vette észre az Index.Hende Csaba volt honvédelmi miniszter vagyonnyilatkozatában annyi a január óta bekövetkezett változás, hogy megvált 10,3 milliót (plusz kamatok) érő államkötvényétől. Valószínűleg emiatt már nem 20 millió 470 ezer, hanem 35 863 640 forint van a számláján. Az év eleje óta annyi változás történt még, hogy lakást ad bérbe, havi bruttó 70 ezer forintért.

A miniszteri poszton Hendét váltó, és ezzel a sportért felelős államtitkárságot otthagyó Simicskó István január óta az utolsó ingatlanától, egy siófoki garzontól is megvált. Az ebből befolyó bevételből, vagyis 13,5 millióból államkötvényt vásárolt. A takarékbetétben félretett pénze pedig 25-ről 26 millió forintra gyarapodott.

Az egészségügyi államtitkárság éléről személyes és családi okok miatt távozó Zombor Gábor az év eleje óta vásárolt magának egy szigetszentmártoni üdülőt a meglévő három (de csak résztulajdonosként birtokolt), ingatlana mellé. A szigetszentmártoni ingatlan 211 négyzetméter rajta egy 42 négyzetméteres épülettel.

Januárban két életbiztosításban volt összesen 3 millió forintja, és feleségével közös számlán összesen 9 134 509 forintot tartott, mostanra egy darab 1,5 milliós életbiztosítása maradt, és a közös számlán 8 259 140 forintjuk van.