Helyreigazítás

-


Nem valós korábbi cikkünk azon állítása, hogy a Magyar Államnak nem kevés pénzébe fog kerülni a Fiumei úti Sírkert visszavétele, ugyancsak valótlan, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. részére az ügyletből 377 millió forint folyik be.

A valós tény ezzel szemben az, hogy a Fiumei úti Sírkert a magyar állam részére történő átadása az elszámolás eredményeként a szerződő felek között pénzmozgást nem igényelt az elszámolási tételek azonos mértékére tekintettel.

Nem valós a cikk azon állítása, hogy a temetkezési szakma üzent volna azzal, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezetőjét nem kérték fel a Nemzeti Emlékhely és a Kegyelet Bizottság által szervezett előadás megtartására. A Nemzeti Emlékhely és Kegyelet Bizottság ugyanis nem azonos a temetkezési szakmával. A temetkezési szakmát ma Magyarországon a temetkezési szolgáltatást végző gazdasági társaságok által létrehozott Országos Temetkezési egyesület és Ipartestület (OTEI) képviseli, amely elnöke megválasztása óta folyamatosan a mai napig Horváth József a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. vezérigazgatója.