Helyettes államtitkárig ér az Országos Roma Önkormányzat költekezése?

-

Az Index úgy tudja, az uniós pénzekért felelős helyettes államtitkár felelősségét is vizsgálják az ügyben.


Az Index információi szerint az Országos Roma Önkormányzat költekezésével párhuzamosan a hatóságok vizsgálják az Emberi Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkárának, Köpeczi-Bócz Tamásnak a tevékenységét is.

A lap azt írja, Köpeczi-Bócz Tamást még az előző ciklusban nevezték ki az Emmi uniós fejlesztések koordinációjáért és stratégiákért felelős helyettes államtitkárává, és a 2014-es országgyűlési választás után is a poszton maradt. Korábban ő volt Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézményének, a Türr István Képző és Kutató Intézetének főigazgatója, ahol hivatali ideje alatt több mint 25 milliárd forintos EU-támogatást osztottak szét egyebek mellett roma programokra. Állítólag Köpeczi-Bócz helyettes államtitkár hivatala igazolta a többi között azokat a TÁMOP-os pályázatokat, amelyeket Hadházy Ákos feljelentése nyomán vizsgálnak a hatóságok.

Az LMP-s politikus azért fordult a rendőrséghez, mert az Országos Roma Önkormányzat által meghirdetett "Híd a munka világába" program 5 milliárdos keretének egy 270 millió forintos részéből olyan beszerzéseket írtak ki, amelyek nem egyeztethetőek össze a program eredeti célkitűzésével, a romák munkához való juttatásával. Ráadásul a beszerzéseket jelentős túlárazásokkal bonyolították le.