Helyesbítés

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-


Az FHB Jelzálogbank Nyrt. kérésére a következőt tesszük közzé:

A vs.hu oldal címlapján, Gazdaság rovatunkban 2015. december 26. napján „Búcsút inthet a tőzsdének az FHB” című cikkünkben azt a hamis látszatot keltettük, hogy a Takarékbankhoz tartozó Takarék Alapkezelő alapjait és velük 35 milliárd forintot az FHB-nál és az FHB tulajdonában lévő Diófa Alapkezelőnél felmerült pénzhiány miatt helyezték át a Diófa Alapkezelőbe.

A valóság ezzel szemben az, hogy az FHB-nál és az FHB tulajdonában lévő Diófa Alapkezelőnél nem merült fel pénzhiány, és a Takarékbankhoz tartozó Takarék Alapkezelő alapjai szerződésben meghatározott ellenérték fejében kerültek a Diófa Alapkezelő tulajdonába.


A Magyar Posta Zrt. kérésére az alábbiakat tesszük közzé:

A vs.hu oldal címlapján, 2015. december 26. napján „Búcsút inthet a tőzsdének az FHB” című cikkünkben valótlan tényként közöltük, hogy a tavaly óta épülő szövetkezeti hitelintézetek integrációjának szerves része az állami tulajdonban levő Magyar Posta Zrt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Posta Zrt. nem tagja a szövetkezeti hitelintézetek integrációjának, mert nem takarékszövetkezet formájában működik és nem minősül hitelintézetnek.


A Takarékszövetkezeti Bank Zrt. és a Diófa Alapkezelő Zrt. kérésére az alábbiakat tesszük közzé:

A vs.hu oldal címlapján, Gazdaság rovatunkban 2015. december 26. napján „Búcsút inthet a tőzsdének az FHB” című cikkünkben „A pénzszűke jele lehetett az is, hogy november elején a TakarékBankhoz tartozó Takarék Alapkezelő alapjait – és velük 35 milliárd forintot – egy tollvonással helyezték át az FHB tulajdonában levő Diófa Alapkezelőbe.” szövegrésszel azt a hamis látszatot keltettük, hogy a Takarékbankhoz tartozó Takarék Alapkezelő alapjait és velük 35 milliárd forintot megfelelő ellenszolgáltatás nélkül adták át az FHB tulajdonában álló Diófa Alapkezelő részére.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Takarékbankhoz tartozó Takarék Alapkezelő által 35 milliárd forint ügyfélpénzt kezelő alapok szerződésben meghatározott megfelelő ellenérték fejében kerültek értékesítésre az FHB tulajdonában álló Diófa Alapkezelőnek.

A Diófa Alapkezelő arra is felhívta a figyelmet, hogy a tranzakció nem 2015-ben, hanem 2014-ben történt.