Heisler András marad a Mazsihisz elnöke

Fotó: VS.hu/Kozma Zsuzsi / VS.hu/Kozma Zsuzsi

-

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) vasárnapi tisztújító közgyűlésén 4 évre újraválasztotta a jelenlegi elnököt, Heisler Andrást. Újraválasztották az ügyvezető igazgatót, Kunos Pétert is.


116 küldött szavazott, ebből egy érvénytelen szavazat volt. A Debreceni Zsidó Hitközség elnöke, Horovitz Tamás 37, Heisler András pedig 78 szavazatot kapott, közölte a Mazsihisz. A másik két jelölt, Feldmájer Péter és Weisz Péter a szavazás előtt visszalépett.

A Mazsihisz ügyvezető igazgatónak újraválasztotta Kunos Pétert, így ő a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) és a MAZSIHISZ ügyvezetője is. 111-en adták le szavazataikat, amelyből 13 érvénytelen volt.

Kunos januárban lett a BZSH ügyvezetője, miután a hitközség visszahívta Schwezoff Dávidot, akit egyébként a Mazsihisz már tavaly ősszel lemondásra szólított fel „zavaros előélete” miatt, ugyanis az derült ki róla, hogy korábban transzvesztita előadóként és katolikus kántorként is tevékenykedett.


Heisler András

Heisler András elnöki beszédében – a vallás és zsinagóga központúságról beszélt, a vidéki taghitközségekbe való látogatá...

Posted by Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége on 2015. május 10.

Horovitz Tamás

Horovitz Tamás elnöki beszédében közösen veletek együtt egy megújuló Mazsihisz alapjait tegyük le.  Ma mérlegelünk....

Posted by Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége on 2015. május 10.

Kunos Péter

A MAZSIHISZ Közgyűlése dr.Kunos Pétert újraválasztotta a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatójának. dr. Kunos Péter így a BZSH é...

Posted by Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége on 2015. május 10.