Házi őrizetben marad a gázolás gyanúsítottja

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

M. Richárdnak nyomkövetőt kell viselnie.


Három hónappal meghosszabbította a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottjának házi őrizetét a Fővárosi Törvényszék. A Budai Központi Kerületi Bíróság szeptemberi, elsőfokú határozat ellen a férfi védői jelentettek be fellebbezést, a házi őrizet megszüntetését, illetve enyhébb kényszerintézkedés, lakhelyelhagyási tilalom elrendelését kérték, ám a törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú döntés indokai helytállóak.

Az ügyészség egyesítette az M. Richárd ellen korábban közúti veszélyeztetés bűntettének, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségének gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyeket. M. Richárd "közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas" – írta az ügyészség.

A másodfokú bíróság megállapította, hogy az eljárás alatt a gyanúsított ellen újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt indult eljárás, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye megerősíti a kényszerintézkedés szükségességét. Sőt az is kiderült, hogy M. Richárd a Dózsa György úti baleset után annak ellenére is vezetett autót, hogy eltiltották tőle. Ha a gyanúsított megszegi a házi őrizet szabályait, előzetes letartóztatása is elrendelhető – közölte a törvényszék. M. Richárdot nyomkövetővel ellenőrzik.

Május 15-én délután két gépjármű összeütközött a Dózsa György úton, majd az egyik autó a buszmegállóba csapódott. A balesetben egy 23 éves budapesti férfi a helyszínen, egy 37 éves férfi a kórházban meghalt, két ember súlyosan, három pedig könnyebben megsérült. A BRFK halált okozó közúti baleset okozásának gyanúja miatt indított büntetőeljárást M. Richárd ellen.