Házi őrizetbe helyezték Vizoviczkit

Fotó: MTI/MTVA / Czeglédi Zsolt

-

A Fővárosi Törvényszék megszüntette Vizoviczki László előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezték az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült vállalkozót.


A döntés nyomán levették róla a kéz- és lábbilincset, és a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahonnan a hétfő délutáni órákban szabadult. A bíróság úgy döntött: Vizoviczkinek viselnie kell a nyomkövető jeladót, amelynek segítségével a II. kerületi rendőrség ellenőrzi, hogy nem hagyja-e el a számára tartózkodási helyként kijelölt családi házat -írja a Magyar Nemzet.


A vállalkozóval szemben több büntetőügy is folyamatban van. A hétfőn tárgyalt perben költségvetési csalás elkövetésével vádolják, továbbá elsőrendű vádlottja a rendőrségi vesztegetési botrány néven ismert eljárásnak. Emellett az ügyészség hivatalos eljárásban történt kényszerítés miatt is nyomozott, Vizoviczki ez utóbbi ügy miatt volt előzetesben. A férfi védője, Jován László azzal érvelt az előzetes letartóztatás megszüntetése mellett, hogy az ügyben megtörtént az adatismertetés, és annak alapján feltételezhető, hogy az eljárást megszüntetik - írja a lap.