Házhoz szállították a drogot Debrecenben

-

Sem bejelentett munkahelye, sem legális jövedelme nem volt a bűnözőknek, a kábítószer eladásából szerzett hasznot fordították megélhetésükre.


A gyanú szerint a 35 éves G. Péter – 2014. augusztus 18-án történt elfogásáig – éveken át foglalkozott Debrecenben marihuánakereskedelemmel, amit kezdetben egyedül végzett, majd élettársát és szűk baráti köréből további személyeket vont be a kábítószer-értékesítési tevékenységbe. Többnyire a helyi felsőoktatási intézmény hallgatói részére adták el a drogot, gyakran a város területén házhoz is szállították a marihuánát.

A bűnszervezet hierarchikus rendszerben működött, a bűnözői csoport tagjainak sem bejelentett munkahelyük, sem legális jövedelmük nem volt, a kábítószer eladásából szerzett hasznot fordították megélhetésükre. Az eljárás során a nyomozók a teljes szervezetet felszámolták, három gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A beazonosított magyar és külföldi állampolgárságú kábítószer-fogyasztó személyeket szintén gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomásukkal együtt vállalták a helyi drogambulancián kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt.

A bűnözői csoport tagjainak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók a kábítószeren, illetve annak értékesítésével összefüggő tárgyakon kívül lőfegyvereket, lőszereket, robbanóanyagot, robbantószert, különböző vegyi anyagokat, vegyszereket, valamint nagy értékű nemesfém tárgyakat találtak és foglaltak le. A bűnszervezet egyik tagjának debreceni lakóhelyén különböző fejlődési stádiumban lévő cannabis növényeket, illetve ezek termesztéséhez, gondozásához szükséges tárgyakat és növényvédő szereket is lefoglaltak a rendőrök.