Hazaengedték a szívműtéten átesett szlovák kormányfőt

Fotó: MTI/EPA/Ria-Novosztyi/Host kép / Host képügynökség

-

Kiengedték a múlt héten szívműtéten átesett Robert Fico szlovák kormányfőt a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézetéből – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a kórház szóvivőjének megerősítésére hivatkozva.


Robert Fico hazaengedésének híréről a szlovák miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán is beszámoltak, az ott írt bejegyzésben a kormányfő köszönetét fejezte ki a kórház dolgozóinak, és „csúcsintézménynek” minősítette a kórházat, ahol eddig kezelték.

Ez utóbbi azért számít érdekesnek, mivel többször is előfordult, hogy például az államfők külföldön kezeltették különböző betegségeiket. Legutóbb tavaly Andrej Kiska esete keltett negatív visszhangot, amikor a szlovák államfő egy szokványos csípőprotézis-műtétet Csehországban végeztetett el.

Robert Fico április 14-én váratlanul, előre nem tervezett kivizsgálás miatt került a Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe, ahol a múlt héten, pénteken sikeres szívműtétet hajtottak végre rajta – meg nem erősített lapértesülések szerint szívkoszorúér-műtéten esett át. Az operációról és Robert Fico diagnózisáról további részleteket a család kérésére nem hozott nyilvánosságra a kórház.