Hawking rockfesztiválra készül

-

Stephen Hawking elméleti fizikus, akit a tudomány szupersztárjaként emlegetnek, hamarosan rocksztárokkal találkozik a Glastonbury Fesztiválon.


A június 24. és 28. közötti Glastonbury fesztiválon idén Pharrell Williams, a The Who együttes, Patti Smith, a Foo Fighters és a Florence and the Machine is fellép.

A szervezők kedden számoltak be arról, hogy Hawking a Somersetben zajló fesztivál különleges vendégeként tűnik majd fel az elsősorban gyerekeknek szóló szekció, a Kidz Field színpadán.

Hawking professzort súlyos mozgatóideg-sorvadásos betegsége tolószékbe és teljes némaságra kényszerít, hosszú ideje egy különleges beszédszintetizátor segítségével osztja meg gondolatait. A tudós a világ egyik legismertebb világűrkutatója, Az idő rövid története című könyvét sokmilliós példányszámban adták el.

A 73 éves Hawking sok szállal kötődik a popkultúrához. Szívesen vállal szereplést, a minap a Simpson család című rajzfilmsorozatban szinkronizálta saját magát, fellépett a Monty Python társulattal és a Pink Floyd egy albumán is közreműködött.

Ezt a cikket a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által gondozott gyerekek illusztrálták. Az alapítvány 2500 hátrányos helyzetű gyereknek ad meleg, szerető otthont és biztonságot. Segítse őket adója 1%-ával!