Havazás koronázhatja meg a gusztustalan vasárnapi időt

Fotó: MTI / Varga György

-

Vasárnap késő estétől az Északi-középhegység legmagasabb részein az eső havas esőbe, havazásba válthat át. Addig is vigasztalanul esni fog az egész országban, nem beszélve a hidegről és a viharos szélről.


Borult idő, országos eső várható – írja vasárnapi előrejelzésében a köpönyeg.hu. Sokat és kitartóan fog esni, olyannyira hogy több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai szolgálat. (Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében narancssárga, vagyis másodfokú, a fővárosban és Pest megyében, továbbá Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a jelentős mennyiségű csapadék miatt.)

Ha mindez nem lenne elég, többfelé erős, az Alföldön és északnyugaton viharos lesz az északkeleti szél. Emellett erős lehűlésre számíthatunk, legfeljebb 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, de ezt az erős szélben hidegebbnek fogjuk érezni.

Rosszak lesznek a közlekedés feltételei is: vízátfolyásokra, vizes útszakaszokra, emellett erős oldalszélre készülhetünk, ráadásul hidegfronti hatás terheli a szervezetünket.

Hétfőn is velünk marad a barátságtalan novemberi idő, kedden viszont már csak elszórtan lesz eső, és egy kis napfényben is reménykedhetünk.