Havas Szófia szerint Gőgös elbukott kezdeményezése több kárt okozott

-

A szocialisták közül sokan úgy gondolják, a forradalom résztvevőit kommunistákra és zsidókra vadászó fasisztáknak nevező politikus legfeljebb figyelmeztetést kaphat.


Visszavágott Havas Szófia azoknak, akik az MSZP-ből való kizárását, illetve tagsága felfüggesztését követelik – írja a Magyar Idők. Havas szerinte Gőgös Zoltán elnökhelyettes elbukott népszavazási kezdeményezése nagyobb kárt okozott a pártnak, mint az ő 56-ról szóló kijelentései. Gőgös korábban azt mondta a Magyar Időknek, hogy támogatni fogja Havas párttagságának felfüggesztését. Havas az orosz állami tévében azt mondta, hogy az 56-osok fasiszták voltak, akik házról házra járva keresték a kommunistákat és a zsidókat.

„Nem értem kristálytisztán Gőgös Zoltán megnyilatkozását velem kapcsolatban, aki egy kormánypárti lapban közli álláspontját” – mondta Havas. Szerinte kérdés, mi ártott jobban a pártnak, a nyilatkozata vagy Gőgösék elbukott népszavazási kezdeményezése, amelyhez nem sikerült elegendő aláírást gyűjtenie a pártnak. „Ennek azóta sincs következménye a pártban.”

Havas Szigetvári Viktornak is üzent: „Arra emlékeztetném, hogy amikor kommunikációs vezető és kampányfőnök volt a szocialistáknál, munkája eredményeképpen az MSZP ma ott tart, ahol tart. Ismert, hat választást bukott el az MSZP Szigetvári irányításával kétharmados többséggel. Gondolom, az izgalmat nála a listás helyeken való osztozkodás okozza.” Nem hagyta ki a Jobbikot sem: „A holokauszttagadó párt véleményét inkább főszponzorukkal, Vlagyimir Putyinnal beszélje meg.” Magyar Bálintról meg az jutott eszébe, hogy „nehezen tudja értelmezni a nem létező párt naftalinszagú, sifonérből elővett kakaóbiztos számítógépek exminiszterének kijelentéseit”. Szerinte az SZDSZ sikerrel feloszlatta saját magát, „és fáj nekik, hogy az MSZP-vel ez még nem történt meg”.

A lap szerint a Havas Szófia elleni lendület már alábbhagyott az MSZP-ben. Többen úgy gondolják, ha a 2007-ben adott hasonló tartalmú nyilatkozata után nem merült fel a számonkérés, akkor ezt most sem kellene megtenni. Ha mégis indítanak etikai eljárást ellene, a vége nem lehet más, mint figyelmeztetés.