Hatszáz embernek ad munkát a Bosch új beruházása

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

A kormány is támogatja a hatvani üzem bővítését.


Csaknem 5 milliárd forint támogatást ad a kormány a Bosch-csoport legújabb magyarországi beruházásához – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A 4,7 milliárd forintot a cég hatvani gyárában megvalósítandó 19 milliárd forintos beruházáshoz nyújtják. A fejlesztés után az üzemben a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat fognak gyártani, vagyis abszolút high-tech termelés zajlik majd a városban – emelte ki Szijjártó a budapesti sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Bosch új beruházása 601 embernek ad majd munkát.

A Bosch 2015-ben négy új magyarországi beruházást jelentett be. A cégcsoport kilenc leányvállalatán keresztül már 12 200 embernek ad munkát Magyarországon, ebből 1500-an kutatás-fejlesztési területen dolgoznak. A miniszter jelezte: a mostani beruházáson túl újabb Bosch befektetések bejelentése várható, miután tárgyalásokat kezdtek az újabb magyarországi lehetőségekről.

A 2014-es üzleti évben a Magyarországon a Bosch csoport teljes forgalma 825 milliárd forint volt. A cég világszerte 375 ezer munkatársat foglalkoztat, az előzetes adatok szerint több mint 70 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben.