Hatodik lett a vb-n a férfipárbajtőr-csapat

Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE / JEAN-CHRISTOPHE BOTT

-


A moszkvai világbajnokságon a dél-koreaiaktól elszenvedett vereség után a magyarok először a németekkel mérkőztek, és legyőzték őket. Az összecsapás közepén elléptek tőlük, s ezúttal előnyükből háromtalálatnyit meg is őriztek. Az utolsó asszóra Boczkó Gábor helyett – aki az ázsiaiak elleni mérkőzés végén nem tudta feltartóztatni Jung Szeung Hvát – Somfai Péter lépett pástra. Ő 35-32-es vezetésnél kezdett, és 9-9-es döntetlent vívott Christoph Kneippel, ami győzelmet ért.

Az ötödik helyért a negyeddöntőben meglepetésre szintén vereséget szenvedő, címvédő és világranglista-vezető franciákkal kellett megmérkőzni. Ezen az összecsapáson nem borult a papírforma, a harmadik asszó után már végig a franciák vezettek, és végül sima győzelmet arattak.

Az egyéniben győztes Imre Géza, valamint Boczkó, Rédli András és Somfai alkotta válogatottnak fontos lett volna a legjobb négy közé kerülés, mivel a vb-n a többi versenyhez képest kétszeres pontszámot osztanak, így az olimpiai kvalifikációs sorozatban a világbajnokság kiemelt jelentőségű.