Hatmilliárdos stadiont kap az MTK

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

A közbeszerzések között matatott a Buksza. Kiderült, hogy ki építheti meg az MTK-stadiont: nem a Videoton-tulajdonos cége lett a befutó.


  • A kedden megjelent Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy melyik cég nyerte el az MTK-stadion, hivatalos nevén a Hidegkúti Nándor Stadion terveinek kidolgozására és a stadion kivitelezésére szóló megbízást. A befutó a munkát 6,3 milliárd forintért vállaló Z-W MTK Konzorcium lett, amelynek egyik tagja a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt., a másik pedig a West Hungária Bau Kft. A tender érdekessége, hogy a megbízásért harcba szállt a Videoton focicsapat tulajdonosaként ismert Garancsi István tulajdonában lévő Market Zrt. is, amely azonban a nyertes konzorcium mögött a második helyen végzett. Az MTK-stadion fejlesztésére egyébként a Market Zrt., a Strabag és az Épkar Zrt. is benevezett.


Az MTK-stadion bontása


  • A szerdán kiadott Közbeszerzési Értesítőben pedig megjelent az M3-as metró felújításának előkészítésére és tervezésére kiírt pályázat eredménye, amely szerint a Főmterv Zrt. és az Uvaterv Zrt. közösen közel 270 millió forintért végezheti el ezt a munkát.
  • A MÁV jogi szolgáltatást vásárolt nettó 180 millió forintért. A kiírás szerint a nyertesnek többek között szerződéseket kell készítenie például adásvételekhez, bérlésekhez, jogi állásfoglalásokat kell készítenie. A pályázatot dr. Vörös József ügyvéd nyerte.
  • A balatonkenesei önkormányzat tanulmányok készítésére írt ki pályázatot. Az eredmény szerint a budapesti Agro-Alba Zrt. 24,8 millió forintért szállíthatja le azokat. A balatonkenesei önkormányzat a balatoni üdülőkörzetben a hagyományos foglalkozások, kézművesség és kreatív iparról kért kutatást és erről tanulmányt. Emellett a nyertes készíthet egy további két tanulmányt a hagyományok társadalomra gyakorolt hatásáról és közösségépítő erejéről, illetve a hagyományok köznevelési és közművelődési intézményrendszeren keresztüli megjelenítéséről.


Az egyenként több ezer oldalas keddi és szerdai Közbeszerzési Értesítők további számtalan érdekes beszerzésről számolnak be, például a Liszt Ferenc Zeneakadémia hangversenyzongorák szállítására kiírt pályázatáról, a hévízi önkormányzat autóbeszerzéséről is.